مقالات

فریم ورک های فرانت اند؛ ۴ فریم‌ورک پرطرفدار

فریم ورک های فرانت اند چیستند. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چگونه توسعه دهندگان راه حل های تجاری ایجاد می‌کنند، بهره وری کاربران را افزایش می‌دهند، بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل می‌کنند و کسب درآمد را برای شرکت خود افزایش می‌دهند؟ توسعه فریمورک های فرانت اند موجود می‌تواند به شرکت‌ها در تحقق اهداف تجاری خود کمک کند. در این مقاله به شما خواهیم گفت بهترین فریم ورک های فرانت اند کدامند و در ادامه با مزیت‌های آن آشنا خواهیم شد.

فریم ورک چیست؟

“Framework”  کلمه ای است که در رابطه با کد و طراحی سایت سیار استفاده می‌شود. وقتی در مورد فریم‌ورک‌ها صحبت می‌کنیم، فریم‌ورک‌ها معمولاً به سه دسته مختلف تقسیم می‌شوند – فریم‌اند، بک‌اند، و CSS یا چارچوب‌های رابط کاربری.

اگر به چند برنامه مختلف وب یا طراحی سایت فروشگاهی نگاه کنیم، می‌بینیم که ویژگی های تکراری زیادی وجود دارد. بسیاری از آنها احراز هویت کاربر دارند، صفحاتی که رندر می‌شوند، به پایگاه‌های داده متصل می‌شوند، اسلایدرهایی دارند که می‌توانید به آنها نگاه کنید و غیره.

علاوه بر این، بسیاری از مواقع زمانی که ما برنامه‌هایی را می‌سازیم یا در طراحی سایت شرکتی، می‌خواهیم کد خود را به روش‌های خاصی قالب‌بندی کنیم که به ما کمک می‌کند کارآمدتر شویم و به توسعه‌دهندگان دیگر کمک کند تا کد ما را درک کنند.

فرانت اند قسمت ظاهری یک وب سایت یا برنامه، سمت مشتری است و بخشی که کاربران با آن تعامل دارند. فرانت اند شامل طراحی، طرح‌بندی، تجربه کاربری (UX) و هر عنصر تعاملی مانند فرم‌ها و دکمه‌ها می‌شود.

فریم‌ورک‌های فرانت اند مجموعه‌ای از کدهای از پیش نوشته شده هستند که ساختاری مقیاس‌پذیر و قابل نگهداری برای ایجاد رابط‌های کاربری مؤثرتر در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند. آنها حاوی اجزای HTML، CSS و جاوا اسکریپت هستند که توسعه‌دهندگان می‌توانند در پروژه‌های دیگر مجدداً از آن‌ها استفاده کنند و به حفظ ثبات و سازماندهی پایگاه کد کمک کنند.

بهترین فریم ورک های فرانت اند کدامند؟

1- فریمورک React

React که توسط فیس‌بوک توسعه و نگهداری می‌شود، امروزه یکی از بهترین چارچوب‌های منبع باز است و طبق نظرسنجی توسعه‌دهندگان StackOverflow در سال 2021، 40.14 درصد از توسعه‌دهندگان از آن استفاده می‌کنند. ویژگی های فیس بوک از آنجایی که یک مدل شیء سند مجازی ارائه می‌دهد، متمایز است. React برای همکاری با سایر کتابخانه‌ها برای مدیریت حالت، مسیریابی و تعامل APIها طراحی شده است. یک قانون کلی می‌گوید، زمانی از React استفاده کنید که انتظار می‌رود برنامه شما ترافیک بالایی داشته باشد و به یک پلت فرم پایدار برای مدیریت آن نیاز باشد.

نکات مثبت React

  • اجزای موجود در React در بخش های مختلف برنامه قابل استفاده مجدد هستند.
  • Virtual DOM عملکرد ثابت و یکپارچه ای را ارائه می‌دهد.
  • تغییرات جدید را می‌توان به راحتی بدون قطع جریان اصلی ایجاد کرد.

معایب React

  • JSX برای مبتدیان پیچیده و سخت است.
  • چارچوب React به‌روزرسانی‌های مکرر را تجربه می‌کند، بنابراین ایجاد مستندات مناسب دشوار است.

2- فریمورک Angular

Angular که توسط گوگل توسعه و نگهداری می‌شود، یک چارچوب واحد بر اساس TypeScript است. انگولار به طور رسمی ‌در سال 2016 منتشر شد تا شکاف بین تقاضاهای روزافزون فناوری و مفاهیم متعارف را پر کند.

منحصر به فرد بودن Angular را می‌توان به این دلیل نسبت داد که Angular دارای ویژگی اتصال دو طرفه است. از اتصال دو طرفه برای گوش دادن به رویدادها و به‌روزرسانی مقادیر به طور همزمان بین مؤلفه‌های والد و فرزند استفاده کنید.

بین مدل و نمای همگام‌سازی بی‌درنگ وجود دارد. این بدان معناست که هر گونه تغییر در مدل بلافاصله در نمای ظاهر می‌شود و بالعکس. با توسعه اپلیکیشن های موبایل و وب سروکار دارد و می‌تواند به راحتی اپلیکیشن های تک صفحه ای و چند صفحه ای نیز بسازد. شرکت های بزرگی مانند BMW، Forbes، XBox از Angular استفاده می‌کنند.

مزایای Angular

  • همگام سازی نمای مدل در زمان واقعی از طریق عملکرد داخلی امکان پذیر است.
  • توسعه دهندگان می‌توانند اجزای وابسته به هم کد را بسازند. اجزای کد را می‌توان با استفاده از تزریق کننده های وابستگی جدا کرد.
  • به دلیل وجود دستورالعمل ها، توسعه دهندگان می‌توانند مدل شی سند را بازی کنند و محتوای غنی را با استفاده از HTML ایجاد کنند.

معایب Angular

  • یادگیری Angular به دلیل تنوع گسترده ای از ویژگی‌ها و عملکردهای داخلی بسیار پیچیده است.
  • مشاهده شده است که برنامه‌های پویا که با استفاده از React ساخته می‌شوند، گاهی اوقات از نظر عملکرد عقب هستند.

3- فریمورک Vue.js

Vue.js یکی از محبوب ترین چارچوب های جاوا اسکریپت ساده، ساده و پیشرو است. گفته می‌شود که توسعه دهندگان VueJs بهترین ویژگی های فریمورک های فرانت اند موجود را برای توسعه Vue.js ترکیب کرده اند.

این فریم ورک به خوبی پیچیدگی‌های پیش روی توسعه‌دهندگان Angular را با ارائه دو مزیت عمده حذف می‌کند، یک DOM بصری یا مدل شیء سند و برنامه‌نویسی مبتنی بر مؤلفه در حالی که اتصال دو طرفه را ارائه می‌دهد.

با استفاده از Vue.js می‌توانید برنامه‌های کاربردی وب، برنامه‌های کاربردی تلفن همراه و برنامه‌های وب پیشرفته بسازید. برخی از شرکت های پیشرو مانند علی بابا، شیائومی ‌از Vue.js استفاده می‌کنند.

نکات مثبت Vue.js

  • در دسترس بودن مستندات دقیق و جامع یادگیری آن را آسان تر می‌کند.
  • js از توسعه برنامه های کاربردی پویا پیچیده و برنامه های کوچک ساده پشتیبانی می‌کند.

معایب Vue.js

  • در حال حاضر در مرحله توسعه است، بنابراین حمایت اجتماعی زیادی ندارد.
  • اکثر افزونه‌ها به زبان چینی نوشته شده اند، بنابراین یک مانع زبانی وجود دارد.

4- فریم ورک جی کوئری

فریم ورک جی کوئری یکی از فریم ورک‌های اولیه‌ای است که در سال 2006 معرفی شد. این فریم ورک حتی امروزه نیز به دلیل سادگی، سهولت استفاده و حداقل نیاز به نوشتن کدهای جاوا اسکریپت گسترده در حین استفاده از Vue.js، در فضای فناوری امروزی متمایز است.

یکی دیگر از مزایای مهم جی کوئری این است که هر روز به طور مداوم به نسخه بهتری تبدیل می‌شود. اساسا، jQuery یک کتابخانه است و می‌تواند برای دستکاری CSS و DOM برای بهینه سازی عملکرد و تعامل یک وب سایت استفاده شود.

نکات مثبت جی کوئری

  • یکی از ساده ترین فریم ورک ها، حتی با دانش برنامه نویسی بسیار کمی‌که می‌توانید با jQuery شروع کنید.
  • می‌توان از آن برای استقرار برنامه های پویا استفاده کرد، به دلیل DOM منعطف آن می‌توان به راحتی اجزا را اضافه یا حذف کرد.

معایب جی کوئری

  • امروزه جایگزین های زیادی برای jQuery موجود است که عملکرد بسیار بهتری دارند.
  • رابط جی کوئری بسیار سبک است به همین دلیل ممکن است در طولانی مدت مشکلاتی به وجود بیاید.

نتیجه گیری

در این وبلاگ در مورد چارچوب های مهم Front end بحث کردیم. به غیر از 4 چارچوبی که در بالا بررسی شد، فریمورک‌های مهم و مفید دیگری نیز وجود دارد که پس از شروع ساختن پروژه‌ها، با آنها آشنا خواهید شد.

یادگیری از طریق انجام کاری است که یک توسعه دهنده مشتاق باید انجام دهد!!. از آنجایی که گزینه های زیادی برای انتخاب از میان فریم ورک های فرانت اند وجود دارد، ممکن است در مورد انتخاب فریم ورک شک داشته باشید، در همه موارد توصیه می‌شود که آنها را تجزیه و تحلیل کنید و سپس چارچوب مناسب را برای پروژه خود انتخاب کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان مجرب وب رمز تماس حاصل نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا